Bellevue Apartmens

Керамоти е между най-добре запазените тайни на Северна Гърция. Разположено на малко живописно полуостровче на почти равни разстояния между Кавала и Ксанти, за много десетилетия малкото рибарско пристанище е оставало извън туристическия поток, макар че именно от него тръгва краткия ферибот за остров Тасос.

С огромните площи от фин, златист пясък и тюркоазено сините, кристално чисти води на Егейско (Бяло) море, със своите тихи улици, далеч от шума на пренаселените курорти, Керамоти е идеалното място за семейна почивка с деца. Без преувеличение може да се каже, че тук е може би най-хубавият плаж на Балканите! Като добавим и на практика по-ниските цени от тези на нашето Черноморие
(няма входни такси за плажа, няма заплащане за шезлонги и чадъри, няма солени цени за паркиране, няма бариери), по-доброто обслужване по заведенията, релаксиращата атмосфера, сигурността и спокойствието на живописното гръцко градче (без чалга и гюрултия), става ясно, че Керамоти е едно мечтано място за почивка.

Когото и да попитате в Керамоти, Гърция, ще ви каже, че перлата на курорта е “Bellevue Apartments”. Това не е класически хотел, а малък комплекс от нови и комфортни апартаменти, само на 50 м от разкошен плаж, в най-тихата част на Керамоти. Предлага спокойствие и комфорт на наистина разумни цени. Управлява се от собствениците – гостоприемно българско семейство, а и персоналът е изцяло български!

По-големите от апартаментите (тристайни), имат по две спални и всекидневна с общо 4 + 2 легла, като всекидневната е снабдена с кухненско оборудване, трапезария и 37-инчов LCD телевизор със сателитна телевизия. По-малките, (двустайни), са с почти идентично разположение и обзавеждане, но с една спалня по-малко (с 2 + 2 легла). Виртуален тур из апартаментите можете да направите тук.

Керамоти е разположено на на малък, но живописен полуостров, точно срещу остров Тасос. Красивата и необятна плажна ивица от фин пясък, която обгражда малкото градче, е дълга почти 10 километра и широка 60-100 м. Има няколко урбанизирани плажа с шезлонзи и чадъри, като за вход не се заплаща. Най-хубавият от тях е “Коко бийч”. За да видите как изглежда, кликнете тук!

Навсякъде из Керамоти ще почувствате привилегията да бъдете гост на “Белвю апартментс”. За вас е осигурена отстъпка от 10% в най-добрите заведения в градчето – магазини, ресторанти, таверни, сладкарници, кафенета, бийч- и снек барове и др. За разходка из заведенията на Керамоти, кликнете тук! Разбира се, най-добри цени и перфектно обслужване на български език ще получите в нашето кафе “Bellevue” точно срещу фериботното пристанище. Кафе директно от Италия на български цени!

Ако се питате къде кълве в Гърция, Керамоти е истински рай за въдичарите – риба се лови навсякъде – от плажа, от кея, а билет не се изисква. Рибарското пристанище на Керамоти е едно от най-популярните места за риболов в Гърция. Тук целогодишно се лови лаврак, мормуна, лефер, морски кефал и сафрид, както и октоподи. Можете да опитате и улов на бяла риба.
Пролетно време тук се хваща най-вече зарган (гърците май не го признават за риба…), който кълве на бомбарда на бял червей и морски червей. През лятото се хващат хубави скумрии, а до късна есен има лефер, морски кефал (кълве на пилешко филе!), лаврак, ципура и октоподи. Повечето риби, които се ловят тук, са с тегло от 300-500 грама и достигат до 1-2 килограма. В края на полуострова обаче няколко пловдивчани са се специализирали в улов на огромни скатове, които достигат до 50 кг.
Особено атрактивно място за риболов с лодка е до брега на безлюдното островче Тасупола, където гъмжи от скъпи и редки риби.

Ново: ОРГАНИЗИРАМЕ риболов ОТ МАЛКА ГЕМИЯ край о-в Тасупола ЗА ТРИМА ДО ПЕТИМА РИБАРИ. ЦЕНА: 80 евро на ден.

Делтата на река Места с множеството си по-малки и по-големи лагуни, езера и мочурища е атракция за почитателите на екологичния, орнитоложкия и екстремния туризъм.

Ако решите да посетите това райско кътче, наречено Керамоти – заповядайте при нас!

 
keramoti-app